Orthomoleculaire therapie | Voedingsadvies | Natuurgeneeskunde

Zoveel mogelijk nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen in een goede balans en of met de juiste aanvullingen. Ook voor een gezond persoon, is het een behoorlijke uitdaging om via de voeding optimale hoeveelheden van bepaalde essentiële voedingsstoffen in de juiste verhoudingen te consumeren. Door middel van mijn orthomoleculaire adviezen en coaching is het mogelijk om jouw levensstijl en je gezondheid naar een nog hoger level te brengen.

Onze praktijk en training locatie is gevestigd in Amersfoort. Het is ook mogelijk om (deels) online consulten doen, Dat kan via email en telefoon. Voor een volledige bodyscan + intake gesprek is wel noodzakelijk om (eenmalig) naar de praktijk komen. Het voordeel van online consulten is dat je (reis)tijd bespaart of (lang) vrij hoeft te nemen van je werk. Verder zijn alle condities en werkwijzen identiek als wanneer je op consult in de praktijk zou komen.Tarieven consult/advies:

    0 - 30 minuten : € 39,00
    30 - 45 minuten : € 59,00


De term 'orthomoleculair' werd voor het eerst gebruikt in 1968, door professor Linus Pauling. Orthos komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond, en orthomoleculair staat voor: de moleculen betreffende.

De wetenschap dat voeding een geneeskrachtige werking kan hebben stamt al van eeuwen geleden. Zo benoemde Hippocrates (460-377 v Chr) met - "Let food be thy medicine and medicine be the food" de geneeskrachtige werking van voeding. Ook al noemt Wikipedia de orthomoleculaire behandelwijze een pseudowetenschap, de kennis die gebruikt wordt is net zo wetenschappelijk als die in de reguliere geneeskunde. Volgens Wikipedia is de wetenschappelijke consensus dat het nut van hoge doseringen vitaminen en mineralen onvoldoende is aangetoond.

Het Voedingscentrum heeft moeite met de orthomoleculaire benadering omdat zij ervan uitgaan dat er maar weinig deficiëntieziektes bestaan. Met deze opvatting laten zij zien dat de orthomoleculaire behandelwijze vaak gewoon niet begrepen wordt. Het gaat namelijk niet om deficiënties, maar het gaat vaak om een disbalans, vaak veroorzaakt door specifiek tekorten die op kortere en/of langere periode resulteren in bepaalde klachten of aandoeningen.